Quilling

 

Quilling-ul sau hartia filigran este o forma de arta care implica utilizarea benzilor de hartie, care sunt rulate, modelate, și lipite pentru a crea modele decorative.

Practic, cu ajutorul unui ac specil, hartia se va rula sub forma unei bobine sau spirale, obtinand astfel formele dorite precum flori, frunze, sau alte diverse ornamente.

In timpul Renasterii, calugarii si maicutele francezi si italieni foloseau tehnica quilling-ului pentru a decora coperti de carte și obiecte de cult. Hartia cel mai des folosita era decupata de pe marginile aurite ale cartilor. Aceste benzi de hartie aurite erau apoi rulate in forma de bobina pentru a crea forme quilled. De fapt, quilling-ul imita lucrarile si modelele din fieraria decorativa a acelor timpuri.

In secolul al 18-lea, quilling-ul a devenit foarte popular in Europa, raspandindu-se, de asemenea, si in America, in acest sens existand cateva exemple din vremurile coloniale.

Practic, cu ajutorul quilling-ului, posibilitatile sunt nelimitate: se pot decora obiecte precum coperti de carti, dulapuri, cutii pentru depozitare, cufere, casete pentru bijuterii, posete de dama, rame etc.

De asemenea, aceasta tehnica poate fi folosita singura sau in combinatie cu alte tehnici decorative.

La Art & Hobby Center, in perioada 15-27.07.2013 de luni pana vineri intre orele 12.00-14.00 iar sambata intre orele 11.00-13.00, vom invata impreuna notiunile de baza ale acestei minunate tehnici.

Workshop-ul este gratuit, in limita locurilor disponibile, participantii trebuind sa-si achizitioneze numai kitul de lucru, in valoare de 50 lei.

Participarea la workshop se face numai pe baza inscrierii la numarul de telefon 0725.920.530 – persoana de contact: Adriana Marinescu.

Va asteptam!

 

DSC_0227

DSC_0228

DSC_0230

DSC_0232

Comments are closed.