Creioanele de acuarela Albrecht Durer de la Faber Castell – Review

 

1

 

Din moment ce sunt pasionata de pictura in acuarela, m-am decis ca ar fi timpul sa incerc si creioanele de acurela. In prima faza am incercat creioanele Inktense de la Derwent, dar acestea devin permanente dupa uscare, si nu pot fi folosite la fel ca orice alt creion de acuarela.

 

Desi sunt un pic mai scumpe decat alte marci, m-am hotarat sa incerc Albrecht Durer de la Faber Castell. Eram in cautarea unor creioane de acuarela cu care sa se lucreze usor, sa lase pe suport o concentratie mare de pigment si sa se intrepatrunda foarte bine o culoare cu alta.

 

Deoarece majoritatea lucrarilor mele sunt abstracte, din gama Albrecht Durer am ales cele mai luminoase si “fun” culori. Primul lucru realizat a fost obligatoria cartela de culori, descoperind ca am cumparat exact ceea ce mi-am dorit: culori luminoase si vibrante.

 

Cartela de culori este foarte importanta deoarece urmele creionului uscat difera foarte mult atunci cand se adauga apa. Astfel, in contact cu apa culorile acestor creioane au tendinta de a se intuneca, devin super vibrante, iar dupa ce se usuca vor fi mai luminoase dacat m-as fi asteptat. Din cate am studiat, acestea sunt caracteristicile unui creion de acuarela tipic.

 

2

In imaginea de mai sus am desenat cercuri cu mai multe culori pentru a vedea cum acestea se intrepatrund. Pot sa spun ca sunt mai mult decat multumita de rezultat.

 

3

 

Mergand mai departe, am incercat sa amestec anumite culori. Din nou, sunt foarte multumita de rezultat.

 

4

 

Punandu-ma pe treaba mai serios, m-am decis sa colorez mandala de mai sus. Dupa ce am colorat-o am aplicat pe desen apa cu foarte mare grija, cu ajutorul unei pensule de apa.

Lucrand la desenul de mai sus, mi-am dat seama ca nu este necesar sa colorez complet cu pensula o sectiune a desenului. Cateva tuse sunt de ajuns, putand oricand sa revin si sa mai adaug culoare.

 

5

 

In desenul de mai sus am folosit mai putin creion. Am desenat cateva linii cu creionul, apoi, cu ajutorul pensulei de apa, am scos culoare din creion. Pentru zonele pe care le-am dorit sa apara mai intunecoase, dupa ce desenul s-a uscat, am adaugat mai mult creion, apoi am mai tras cateva tuse cu pensula de apa.

 

6

 

Imaginea de mai sus reprezinta un experiment in intrepatrunderea culorilor. Liniile multicolore au fost desenate primele, dupa care am aplicat apa. Markerul negru a fost adaugat ultimul.

 

7

 

Si in acest caz, am desenat prima data cu creioanele de acuarela, dupa care am adaugat apa si apoi markerul.

 

8

 

La final am pastrat tehnica care mie imi place cel mai mult, si anume luarea culorii din varful creionului cu ajutorul pensulei de apa. Aceasta tehnica este foarte “portabila”, fiind potrivita atunci cand sunteti pe drum, avand nevoie doar de cateva creioane, o pensula de apa si un prosop de hartie pentru a curata varful pensulei. Splendid!

 

Ca si concluzie, pot sa spun ca sunt foarte multumita de alegerea facuta si recomand cu caldura oricui creioanele de acuarela Albrecht Durer de la Faber Castell.

Nu uitati ca rezultatul desenelor pe care le veti realiza folosind aceste creioane este influentat foarte mult de tipul hartiei folosite.

 

 

Material preluat de pe blogul “Stephanie Smith’s Mandala Art

Comments are closed.